astropapa58 - asztrológia portál
astropapa58 - asztrológia portál
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóim
Indulás: 2015-12-27
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Asztrológus portrék, előadások
 
Asztrológiai olvasmányok
 
Asztrológiai-Programok
 
Asztro-suli
 
Biztosan tudod...
 
Kérdőasztrológia
 
Hirdess az oldalamon
 
A jegyek csoportosítása

A jegyek csoportosítása

 

- Polaritás szerinti felosztás – Pozitív-negatív töltés szerint (a páratlanok a pozitívak, a párosak a negatívok)

- Elemi felosztás (Tüzes Földies Levegős Vizes – egyformák és egymástól 120 fokra lévők)

- Minőségi felosztás (Kardinális Szilárd (Fix) Változó (Labilis) – egyformák és egymástól 90 fokra lévők)

 

A jegyek polaritás szerinti felosztása

Itt egy kölcsönös, egymást kiegészítő ellentét párról kell beszélnünk (polaritás, ellentétes pólus).

 

Az aktív, kifelé irányuló jegyeket pozitív, vagy férfias jegyeknek hívjuk.

A páratlan jegyek pozitív töltésűek.

Ebbe a csoportba tartoznak a tűz és a levegő jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas, Ikrek, Mérleg, Vízöntő.

A pozitív jegyek kifelé többet mutatnak, mint amennyijük van, ezek a jegyek optimista alaphangulatúak.

 

A befelé irányuló, passzív jegyeket pedig negatív, vagy más szóval nőies jegyeknek nevezzük.

A páros jegyek negatív töltésűek.

Ebbe a csoportba tartoznak a föld és a vízjegyek: Bika, Szűz, Bak, Rák, Skorpió, Halak.

A negatív jegyek mélyebb típusok – a belső értékek fontosak. a negatív jegyek pesszimista alaphangulatúak.

Ezek a tulajdonságok leginkább a nyitottság és a zárkózottság területén érzékelhetők.

A 12 jegy hat párra vagy polaritásra osztható, amely felosztás szerint a pozitív és negatív egymással szemben lévő jegyek kölcsönösen kiegészítik egymást. Ezek a párok a következők:

Kos-Mérleg  Bika-Skorpió  Ikrek-Nyilas  Rák-Bak  Oroszlán-Vizöntő  Szűz-Halak

Mindegyik pár tökéletes egyensúlyt alkot, ez a gyakorlatban azt jelenti – ahhoz, hogy megértsük a  Bika természetét, a szemben lévő Skorpió tulajdonságait is tanulmányoznunk kell.

A jegyek természetének megértéséhez először a zodiákus kört a jegyek sorrendjében, aztán polaritásuk szerint is értelmeznünk kell.

Nagyon találóan jelöli meg ezt a tartalmat a keleti yin-yang szimbólum. Ennek sötét fele a yin a női, világos része a yang pedig a férfi. Azonban mindegyik fél tartalmazza a másik csíráját (világos illetve sötét pont). Mindkét rész dinamikus, táncoló egésszé egyesül, amelyben a világos magában foglalja a sötétet és fordítva.

 


Jegyek elemi felosztása

- Tűz (Kos Oroszlán Nyilas) – egymástól 120 fokra

- Föld (Bika Szűz Bak) – egymástól 120 fokra

- Levegő (Ikrek Mérleg Vízöntő) – egymástól 120 fokra

- Víz (Rák Skorpió Halak) – egymástól 120 fokra

 

A Tűz elemhez a következő jegyek tartoznak: a Kos, az Oroszlán és a Nyilas.

A tűz az akaratot, a lelki gazdagságot, az öntudatot és az energiát jelképezi.

A tüzes jegyű személyek nagyfokú szabadságot igényelnek, lehetőség szerint ne korlátozzuk őket és ne legyünk velük túlságosan szigorúak. Tüzes temperamentumuk miatt könnyen ellenszegülnek a tekintélynek. Aktívak, szeretnek a mások szemeláttára tevékenykedni. Természetüknél fogva nyílt, egyenes, őszinte jelleműek. Ők a szabadság hívei és megküzdenek álmaikért. Nem igazán tűrik, ha korlátozzák egyéni szabadságukat.

Ha egy horoszkópban kevés a tűz jel, az ilyen embernek kevés az akaratereje, nem igényli a függetlenséget. A tűz jel hiánya nem jelenti azt, hogy ezek a jellemvonások teljesen hiányoznak az illető természetéből - inkább arra utal, hogy szerinte saját érdekeinek a megvédése vagy függetlensége megőrzése nagyon nehéz feladat számára.

A tűz túlzott jelenléte a személyiségben a környezete számára fárasztó aktivitást okozhat. Ilyen esetben meg kell tanulni a fölösleges energiák levezetését, akár sportolás, vagy más energiát igénylő tevékenységek végzésében.

 

A Kos az első tűz jegy a zodiákus jegyek közül, valamint az első kardinális jegy.

A Kos esetében a tűz ereje kívülre irányul, szereti a kalandot, szeret új területeket felfedezni, szeretne hatást gyakorolni a környezetére - ezért a Kos az új ügyek kezdeményezője.

Az Oroszlán a tűz második jegye, és egyidejűleg a második állandó jegy.

A Oroszlán a tűz energiáját a saját céljai elérésére fordítja, hogy saját hírnevét erősítse általuk. Szeret mindig az érdeklődés középpontjában állni, szívesen hallgatja mások dicséretét, bókjait. Vágyik arra, hogy az emberek értékeljék és csodálják őt. 

A Nyilas a harmadik tűz jegy és a harmadik változó jegy.  

A Nyilas esetében a tűz energiája hitté és reménnyé alakul át. Híres lankadatlan lelkesedéséről és arról, hogy nézeteit szükségesnek látja megosztani másokkal. A tűz elem erősíti személyiségét, mozgékonysága pedig azt eredményezi, hogy nem szeret sokáig egy helyen időzni.

Közös törekvésük, hogy felfedjék saját erejüket és növeljék öntudatukat. A tűz csoport alapvető tulajdonságai a dinamizmus, a lelkesedés és a kezdeményező készség.

 

A Föld elemhez a következő jegyek tartoznak: a Bika, a Szűz és a Bak. 

A Föld a valóságot és a praktikusságot jelenti.

A Föld jegyűek általában nyugodt természetűek, gyakorlatiasak és mindig meglátják a dolgok értelmét és célját. Általában konzervatívok, mert leginkább a már bizonyított, kézzel fogható dolgokban hisznek. Szeretik a rendezett életet, ha ez hiányzik, akkor ez a bizonytalanság érzetét idézheti elő bennük. Személyiségük erős oldala, hogy képesek uralkodni az érzelmeiken.

A Föld jegyek túlsúlya könnyen hétköznapivá, fantázia nélkülivé teheti az egyént. A Föld jegy bizonyos értelemben a kultúránk alapját is jelenti, ezért az ilyen jegyű emberek a legmegbízhatóbbak.

A Föld jegyek hiánya gyakorlatiatlansághoz, szétszórtsághoz vezet.

 

A Bika az első Föld jegy és az első Szilárd jegy is.

A Bika szüntelenül keresi a kézzel fogható valóságot. Erős oldala az élet anyagi feltételeinek a biztosítása. A biztonság és a megelégedés nagyon fontos a Bika számára. A Bika a földi energiákat az anyagból és az anyag szépségéből meríti. A szépérzéke azonban csak akkor fejlődik ki, ha tudatos anyagi tapasztalás előzi meg. Gyermekkorától vizsgálja a körülötte lévő tárgyakat, élete későbbi szakaszában pedig ez a föld jelleg a luxusigényében, az anyag szépség szeretetében, az ínyenc ételek kedvelésében nyilvánul meg.

A Szűz a második Föld jegy, egyben a második változó jegy.  

A Szűz finom és érzékeny. Megfontolt, sokoldalú személyiség. Első látásra talán hűvös, praktikus, lelkiismeretes jellem. A Szűz jegy arra tanít minket, hogy fel tudjuk használni az anyagot, és használati tárgyakat készítsünk belőle. Megmutatja, hogyan kell részekre osztani a matériát, és hogy kell ezekből a részekből egy szerves egészet készíteni. Az emberi test a maga fizikai jelentésében szintén az anyagi létezés egyik formája, és ez által gondozni, táplálni, melegíteni kell, hogy vitalitását megőrizzük.

A Bak a harmadik Föld jegy, és egyben a harmadik kardinális jegy.

A felelősségérzet a Bak jellemében a legszembeötlőbb. A Bak az életet komolyan veszi, és magas követelményeket állít maga elé, ugyanis a lelkiismerete tökéletességet követel mindenben, amihez csak hozzáfog.

A Bak esetében a Föld energiája a külvilág felé irányul. Azon igyekszik, hogy minél tökéletesebbet alkosson az anyagból. A Bika meghatározza az anyag természetét, a Szűz elrendezi, a Bak pedig magas házakat épít belőle. A Bak arra tanít meg minket, hogyan becsüljük meg anyagi javaink értékét, melynek biztonságérzetünket köszönhetjük.

Ők elsősorban az élet anyagi oldalait szeretnék meghódítani. Jellemzik őket az óvatosság, praktikusság, realizmus és az anyagiasság.

 

 

A Levegő elemhez a következő jegyek tartoznak: az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő.

A Levegő az intellektus, az objektivitás és a kapcsolatteremtési képesség jelképe.

Lelkiviláguk, fantáziájuk igen aktív, rendszerint gyors észjárásúak. Nem szeretik a tétlenséget, szüntelenül új ismeretekre szomjaznak. Rosszul tűrik az állandóságot, kötöttséget, a hagyományok untatják őket. Állandó mozgást igényelnek és olyan tevékenységekre vágynak, ahol szellemileg fejlődhetnek. Nem hagyják, hogy érzelmeik győzedelmeskedjenek a gondolataik felett. Sok időt szentelnek a problémák elemzésének, átgondolásának és megoldásának. Könnyen teremtenek kapcsolatokat, közvetlenek. Életük végéig fiatalosak. Szeretnek olvasni, tanulni (de inkább csak felületesen). Szeretnek utazni, újat felfedezni. Könnyen meggyőzhetők, nem makacsok. A kötelességtudás és a pontosság nem erényük.

A Levegő jegyek hiánya a kapcsolatteremtési képesség nehézségeihez, a világos és logikus gondolkodás hiányához vezethet.

Az Ikrek az első Levegő jegy és az első Változó jegy is.

Az Ikrek embere nagyon sokoldalú, és egyszerre egy időben akár több dolgot is képes csinálni. Fontos számukra az információ, de csak azt olvassák el, ami az adott pillanatban hasznos és fontos lehet számukra. Minden újságot, egyéb hasznos információt gondosan eltesznek, kitudja mikor lesz rájuk szükség.

A Mérleg a második levegő jegy és a harmadik Kardinális jegy.

Fontos számára a külvilág, egyensúlyra törekszik. Nagyon érdekli a másik ember élethelyzete, minden izgatja, ami a hozzá közel élő emberek életfelfogásával vagy álmaival kapcsolatos. A Mérleg nagyra értékeli a partneri viszonyokat az emberi kapcsolatokban. Az együttműködés minden formája érdekli.

A Vízöntő a harmadik Levegő jegy és a harmadik Szilárd jegy.  

A Vízöntő tisztában van azzal, hogy minden ember más és nem is áll szándékában a dolgoknak ezt a rendjét megváltoztatni. A Vízöntő érdeklődési köre az emberek közötti kapcsolatokra irányul. Tudatában van annak, hogy az emberiség számára “az egységben az erő”. Ezt az egységet azonban csak akkor lehet megőrizni, ha az egyén hű marad a saját érdeklődési köréhez.

Számukra legfontosabb az értelem és a külvilággal való kapcsolat. Ennek a csoportnak az alapvető tulajdonságai a racionalizmus, az elmélkedésre való hajlam, a kapcsolatteremtő képesség és a társadalmi aktivitás.

 

A Víz elemhez a következő jegyek tartoznak: a Rák, a Skorpió és a Halak.

A Víz az érzéseket, a szolidaritást és az érzelmi biztonság szükségességét jelképezi. 

A Víz jegyűek mélyen átélik érzéseiket és könnyen együtt éreznek az őket körülvevő emberekkel. Hamar képesek kiismerni a másik ember személyiségét. Biztonságos és békés otthonra vágynak. A bizalom és a nyugalom iránti igényük gyakran azt eredményezi, hogy zárkózottnak látszanak és az igazi barátságok felépítése sok időbe telik számukra. Pedig ezek a barátságok nagyon fontosak az életükben. Érzékenységük folytán érdeklődnek más emberek sorsa iránt, főleg ha azok segítséget igényelnek. Gazdag képzeletüknek köszönhetően könnyen fejleszthetők művészi képességeik.

A Víz jegyek hiánya érzelmi nehézségekhez vezet.

 

A Rák az első Víz jegy és a második Kardinális jegy.

A családi élet melegségét és a gondoskodást jelképezi. 

A Skorpió a második Víz jegy és a Szilárd kereszthez tartozik.

A Skorpió nem sok gondoskodó vonást tartalmaz, az élet számára a kalandok és az érzelmi próbálkozások keresése. Szeretné megtudni, hogyan érzi magát az, aki mindig nyer, aki nem ismeri a kockázatot, aki nincs kibékülve a világgal. Képes csúnyán megsérteni az embert, de égig is tudja magasztalni. Olyan, aki megismeri és legyőzi az emberi szenvedéseket.

A Halak a harmadik Víz jegy és a Változó kereszthez tartozik.  

A Skorpióval szemben a Halak könnyen felejtenek, úgy vélik, minden új élmény fokozatosan elhalványítja a múlt érzéseit. Meggyőződésük, hogy a szenvedés, amelyet kerül, és amitől fél az ember nemcsak fájdalmat, de megkönnyebbülést is hoz a számára. A fájdalom fogalma ekképpen válik gazdagabbá a Halak esetében.

Az ő értékrendjükben a legmagasabb helyen az érzelem és a hangulat áll. Legfontosabb tulajdonságaik: az érzékenység, az érzelem gazdagság, a szubjektivitás és a határozatlanság.

 


Jegyek minőségi felosztása

- Kardinális - (Kos Rák Mérleg Bak) egymástól 90 fokra

- Szilárd (Állandó) - (Bika Oroszlán Skorpió Vízöntő) egymástól 90 fokra

- Változó (Labilis) - (Ikrek Szűz Nyilas Halak) egymástól 90 fokra

 

A minőségi jellemzők azt mutatják, hogy az egyén hogyan használja fel saját energiáját.

 

Kardinális: Energiát és dinamizmust jelent, valamint képességet a célok felállítására és elérésére.

Szilárd: Jelenti azt a képességet, hogy az energiát a stabilitás felhasználására használjuk, illetve utal az eltökéltségre és a kitartóerőre.

Változó: Jelenti az alkalmazkodó képességet és azt, hogy van a személyben egy bizonyos nyughatatlanság a részletek kutatása és a szervezés iránti igénnyel. 

 

 

A Kardinális jegyek

A Napforduló idejének négy pontját, tehát a négy évszak kezdetét jelző jegyek tartoznak ebbe a csoportba.

A Kos, a Rák, a Mérleg és a Bak a saját eszményét legtisztábban megtestesítő jelek.

A Kardinális jegyek az érdeklődés irányát a külvilágban határozzák meg. Azok az emberek, akiknek sok bolygó található horoszkópjuk kardinális jegyeiben, úgy érzik, hogy képesek elindítani a dolgokat, el tudják érni a céljaikat, képesek valamit mások javára cselekedni.

Erős kezdeményező képességgel rendelkeznek. Szeretik a kihívásokat és szeretnek elsők lenni ötleteik megvalósításában.

A Kardinális minőség az energikusan a külső tevékenységre irányuló erőnek felel meg, becsvágyával és öntudatosságával, vállalkozó kedvével, függetlenség szeretetével és tevékenységével, erőfeszítéseivel azért küzd, hogy a csúcsra jusson és magához ragadja az irányítást. A horoszkópjukban erősen Kardinális minőséghez tartó emberek sokkal inkább alkalmasak a vezetésre, mint a szolgálatra, engedelmeskedésre. Bizonyos irányban megnyilvánuló dinamikus működést, tettrekészséget, öntudatos, önálló, kezdeményező magatartást mutatnak. Rendkívül aktívak, mozgékonyak. Akaratuk erős és energiájuk heves. Mindig egyenesen mennek céljuk felé és gyorsan cselekszenek. Minden kardinális jegyre érvényes, hogy a betegségeik hirtelen és erősen jelentkeznek, de gyors lefolyásúak. A rövid futamidejű munkákra jók, mert nagy a lendületük, de kevés a kitartásuk.

Diszharmónia esetén felléphetnek túlzások, erőszakosság, vakmerőség esetleg túlhajszolás.

A Kardinális jegyek hiánya tehetetlenséghez, a kezdeményezés hiányához vezethet. Az ilyen embereknél a tehetség és az adottságok nem érvényesülnek kellőképpen.

A Kardinális jegyek túlsúlya túlzott ambícióhoz vezet, ilyenkor az ember könnyen elveszíti a fejét és hajszolttá válik.

 

A Szilárd jegyek

Az évszakok kiteljesedésének jegyei.

A Bika, az Oroszlán, a Skorpió és a Vízöntő jegy tartozik ebbe a csoportba.  

Az állandó jegyek érdeklődése elsősorban befelé, vagyis önmaga irányába irányul. A külvilág hatásai mind a belső tökéletesedést szolgálják, a cselekvőkészséget tudatosítják. A külvilág hatása a személyiségre elenyésző.

Makacsul és kitartóan ragaszkodnak céljaik megvalósításához.

A Szilárd minőség a merevségnek, szilárdságnak és hajthatatlanságnak felel meg, mely büszkeségben, méltóságban, dogmatizmusban, kitartásban, türelemben és megbízhatóságban fejeződik ki. Jellemzőjük a stabilitás. Az erősen  Szilárd minőségű egyének mindig az állandóságra törekszenek rendkívül szívósak, kitartók, állhatatosak, nyugodtak, de ugyanakkor passzívak és kényelmesek. Cselekményeik hosszan tartóak. Lassúságuk következménye a csökönyösség. Mindegyik fix jegy nehezen felejt. Hízásra mindegyik hajlamos. Nehezen betegednek, de nehezen is gyógyulnak. A munkaadók álmai.

Diszharmónia esetén makacsság, maradiság, korlátoltság és lustaság jellemzi.

A Szilárd jegyek hiánya nehézséget eredményez a saját életcél megtalálásában, az ilyen ember valójában nem tudja, mit is akar.

A Szilárd jegyek túlsúlya makacsságot, elvakultságot okozhat.

 

A Változó jegyek  

Az átmenetet képviselik a következő évszak felé. 

Az Ikrek, a Szűz, a Nyilas és a Halak tartoznak ebbe a csoportba.

Ezek a jegyek mindkét előző jellemzőit magába foglalják: az érdeklődés hol a külvilág felé, hol az egyénre magára irányul. Ez nagyfokú rugalmasságot eredményez a tapasztalatok feldolgozásában és könnyű alkalmazkodóképességet tesz lehetővé.

Állandóan új megoldásokat keresnek.

A Változó minőség nagyfokú alkalmazkodási képességet, sokoldalúságot, ugyanakkor latolgató, fontolgató magatartást, lekötelező emberszeretetet ad. Az erősen e minőség hatása alatt lévő személyek változékony természetűek, dualisztikusak, sokoldalúak, nyugtalanok, könnyű felfogásúak, alkalmazkodóak, intellektuálisak. Változékonyságuknak megfelelően bizonytalanok. Testileg és szellemileg is frissek, mozgékonyak. Jó megfigyelők. Állandó a mozgásigényük, jó a nyelv- és kommunikációs készségük.

Diszharmónia esetén határozatlanság, ingadozás, közömbösség, felületesség vagy megbízhatatlanság nyilvánulhat meg.

A Változó jegyek hiánya rugalmatlanságot, egyoldalúságot, választási és döntési képtelenséget jelöl.

A Változó jegyek túlsúlya csalódottságot, nyugtalanságot, belső káoszt, céltalanságot eredményezhet.

 


…ezen kívül van a jegyeknek még többféle csoportosítása is, ilyen pl. az úgynevezett

Évszakok szerinti jegyek  

Tavaszi: Kos, Bika, Ikrek

Nyári: Rák, Oroszlán, Szűz  

Őszi: Mérleg, Skorpió, Nyilas 

Téli jegyek: Bak, Vízöntő, Halak    

 

Emberi jegyek

Négy ilyen jegy van: Ikrek, Szűz, a kentaurként ábrázolt Nyilas emberi része, és a Vízöntő.

 

Állati jegyek

A legtöbb jegy ide tartozik, ezek: Kos, Bika, Rák, Oroszlán, Skorpió, Nyilas állati része, Bak,  Halak.

 

Kettős jegyek

Három kettős jegy van: az Ikrek, a Nyilas  és a Halak.

A kettős jegyekre jellemző, hogy mindig, mindenből kettő – ezért is kettős jegyek. Kettő szakma, kettő gyermek, kettő házasság, kettő hobby, kettő másodállás, kettő illegális szerelem... Több dologgal foglalkoznak – gyakran egyszerre... Jellemző még rájuk a labilitás. Vágynak ők a stabilitásra, de valahogy nem képesek erre. Gyakran kettős életűek is (pl. nappal rendőr, éjjel betörő...)

 

Az ekliptika Kardinális pontjainak jegyei  

Napéjegyenlőségi jegyek: Kos, Mérleg 

Napforduló jegyek: Rák, Bak 

 

Termékeny és terméketlen jegyek

Termékeny jegyek: Bika, Rák, Skorpió, Halak

Terméketlen jegyek: Kos, Ikrek, Oroszlán, Szűz

 

Néma jegyek és a hang jegyei

Néma jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A hang jegyei: Ikrek, Mérleg, Vízöntő.

 

<<< Főoldal

Vissza a lap tetejére >>>

 

 
Naptár
2017. Január
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Pontos idő
 
Jelenlegi bolygó állások
 
Napi horoszkóp
 
Kedvenc oldalaim
 
Híres emberek horoszkópja
 
Kalkulárorok
 
Ezoterikus olvasmányok
 
Ezoterika oldalak
 
Relaxációs zenék
 
Hasznos oldalak
 
Élet Magazin a HUN tv-n
 
Főoldal
 


Adó 1% felajánlás 2017, technikai számok - &#8222;Technikai számok 2017&#8221; egyházak listája    *****    ARIANA GRANDE rajongói oldal! ** ARIANA GRANDE rajongói oldal!    *****    Supernatural - Odaát - Érdekességek, Extrák, Információk a sorozatról - Minden, amit tudni szeretnél - Supernatural -    *****    A csillagjövõ portál szeretettel vár sok ezoterikus olvasmánnyal,meditációkkal,szoftverekkel,megrendelésekkel. Nézz be!    *****    Betegségek megelõzése illetve gyógyítása gyógyszer nélkül.    *****    Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanol    *****    "A legjobb kiút mindig az, amelyet végigjársz." Inspirációk tõlem, nektek. (:    *****    Nevezz A tél weboldala honlapversenyre. Értékes nyeremények várnak rád! Összes nyeremény 2.000 kredit. NE HAGYD KI! :D    *****    ASZTRO-suli - INGYENES ASZTROLÓGIA OKTATÁS az alapoktól, bármikor elkezdheted!    *****    Bûbájos boszorkák - Vajon tényleg folytatódik a sorozat? - Charmed - Extrák - Érdekességek - Folytatódik a Charmed?    *****    Szeretsz képeket szerkeszteni? Akkor már nyisd is meg a képszerkesztõdet, és készíts bannereket a versenyünkre!    *****    FURRY FANDOM | ANTROPOMORF ÁLLATOK | FURRY FANDOM | ANTROPOMORF ÁLLATOK | FURRY FANDOM | ANTROPOMORF ÁLLATOK    *****    Ha lenne lehetõséged egy vagy kettõ szupererõt választani magadnak, melyiket választanád? Írd meg most!    *****    Jrock Fanfiction Fansite! Yaoi, Real Person Slash történetek kedvenc jrockkereiddel! Gyere, regisztrálj, olvass nálunk!    *****    Rengeteg új kép és információ Magyarország elsõszámú Ötven árnyalattal foglalkozó honlapján! Kattints a friss hírekért!    *****    Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanol    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - NÉZZ BE A LEGLÁTOGATOTTABB MAGYAR SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALRA - FRIS HÍREK, KÉPEK    *****    A tanulás NE LEGYEN AKADÁLY! Valósítsd meg az álmaidat Te is zseniális tanulási módszerekkel! :)    *****    MAGYARORSZÁG LEGLÁTOGATOTTABB ÉS LEGTARTALMASABB SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALA, 6 ÉVE ONLINE! NAPRAKÉSZ HÍREK!    *****    A Kispesti Kisszínház 2017. január 14-én 19 órakor bemutatja Oscar Wilde: Bunbury c. komédiáját!!